Doorgaan naar hoofdcontent

Haak terugsteken in bank of kleding

 Hallo lezers, Heb je een mooi interieur of een nieuwe stoffen bank, blijft de kat haken met zijn nagels en ontstaat er een lelijke lus of een losse draad die naar buiten steekt...heel vervelend! Lussen terugsteken bank Gelukkig is in veel gevallen haaltjes in een bank weghalen eenvoudig door de losse draad of lus terug te steken door de stof. Ga je een lus terugsteken in een bank? Gebruik dan de Draaddoorhaler set voor overlock. Deze extra lang draad doorhaler kan iets verder van de lus onder de stof gestoken worden. Als je te dicht bij de lus "insteekt" dan komt het eind weer naar buiten bij het terug trekken van de lus. haal terug steken               Haal in kleding repareren Voorkomen: - was je kleding binnenste buiten - sluit ritsen en knopen voordat de kleding in de machine gaat. Vooral metalen ritsen maken gemakkelijk halen in truien en andere gebreide kleding. - kleding met pailletten o.i.d. dat kan haken: wassen in een waszakje  Let ook op in de kledingkast met di

Atelier Hack: kloshouder voor grote klossen garen

 Hallo lezers,


Eenvoudig te maken:

Heb jij dat ook weleens? Heb je een mooie kleur garen bij de stof uit de voorraad gevist, maar de klos is te groot om op de machine te zetten. Dat is balen! Je kan natuurlijk het garen overspoelen op spoeltjes, maar dat is veel werk. Daarom heb ik deze kloshouder gemaakt speciaal voor de grote klossen.


Wat heb je nodig?

  • een leeg emmertje van bijvoorbeeld Griekse yoghurt
  • een stuk stevig ijzerdraad
  • een priem
  • stuk papier of verf om de emmer mooier te maken

 

Hoe ga je te werk?

Je begint met het emmertje dat je hebt afgewassen natuurlijk. Pak de priem erbij en steek een gaatje door de rand van het emmertje. De beste plaats is waar het lipje heeft gezeten. Je weet wel, waar je het open gemaakt hebt.

Daarna maak je een gaatje aan de onder aan de rand van het emmertje vlak boven de bodem.


Op de foto zie je twee pijlen, daar zitten de gaten. 

 

Nu nemen we het ijzerdraad erbij en meten ongeveer 30 cm af. 

Aan de ene kant van het ijzerdraad maken we een oog waar het garen doorgevoerd wordt, en aan de andere kant buigen we een klein stukje om naar binnen in een hoek van 90 graden.

 

Het oog en de hoek moeten dezelfde kant op wijzen.

 

 

 

 

Nu steken wij het stuk ijzerdraad met de hoek eerst door het bovenste gat van het emmertje en dan steken wij hem naar binnen door het onderste gaatje.

 

Het draad buigen we nu iets naar binnen zodat het oog boven de opening van het emmertje zit, dan wordt het garen beter doorgevoerd. Dat kan je zien op de eerste foto.


Nou is zo'n emmertje niet echt mooi, dus pakken we een stuk inpakpapier en plakken dit om het emmertje heen. Je kan ook een kwast ter hand nemen en hem een leuk kleurtje verven.

Nu is de kloshouder klaar. Gebruik nu alle soorten klossen die er zijn, past altijd!

Bedankt voor het lezen van dit blog, ik hoop jullie geïnspireerd te hebben om zelf aan de slag te gaan!


Tot de volgende keer...


Groetjes van Corry

Read it:             Beauty's Blog
Share it:            Facebook
Pin it:                Pinterest
Show it:            Instagram
Shop it:             Beautyvof.nl
 Reacties

Populaire posts

Seraflex - fantastisch elastisch naaigaren - de test...

Nieuwe kleuren!  Vanaf nu zijn er 72 kleuren seraflex fantastisch elastisch  Je vindt alle kleuren in de shop: seraflex fantastisch elastisch

T-shirts maken als een Professional

T-shirts maken als een Professional Vind je kleding naaien ook zo leuk als wij? Dan wil je ook graag je eigen T-shirts maken... Dat kan, het is niet moeilijk! Hieronder leg ik uit hoe het werkt. Je hebt een paar dingen nodig: naaimachine polyester naaigaren, niet dikker dan dikte 100 stof: tricot of jersey naalden spelden rijggaren patroon voor een T-shirt Tricot of Jersey? Deze twee namen worden door elkaar gebruikt om gebreide stoffen aan te duiden. Jersey is een Engels woord voor fijne gebreide stof in rechts-links binding (1 recht- 1 averecht), ook wel Single Jersey genoemd. De naam komt van het Engelse eiland Jersey dat in het kanaal ligt tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, vlak voor de Franse kust. Tricot is een Frans woord voor machinaal vervaardigde fijne gebreide stof. Ook het kledingstuk dat gemaakt is van tricot wordt tricot genoemd. Voor zowel Jersey als Tricot geldt dat de grondstof (katoen, visc

Mijn favoriete plakdoek

Er zijn veel soorten plakvlieseline en plakdoek. Je ziet door de bomen het bos vaak niet meer, kiezen is niet altijd eenvoudig. In een ander blog gaan we dieper in op het kiezen van de juiste soort vlieseline en tussenvoering maar vandaag wil ik het hebben over mijn favoriete plakdoek: Soepele plakbare viscose plakdoek offwhite 150cm breed Nu ook in zwart! Soepele plakbare viscose plakdoek zwart 150cm breed Zo heb ik bijvoorbeeld mijn lange wintermantel gemaakt en geplakt met dit plakdoek. Omdat ik veel op de fiets zit en altijd een rok draag heb ik een lange wintermantel gemaakt die bijna tot op de grond reikt. Op de onderkant van de panden heb ik borduursels gemaakt. Heb eerst de panden beplakt met mijn favoriete plakdoek en daarna de borduursels erop gezet.  Het grote voordeel is dat hij 150cm breed is en dus dat je net zoveel meters kunt kopen als je stof, lekker makkelijk! Het doek is viscose met een beetje polyester, slechts zo'n 17% polyester dus voorna