Doorgaan naar hoofdcontent

Haak terugsteken in bank of kleding

 Hallo lezers, Heb je een mooi interieur of een nieuwe stoffen bank, blijft de kat haken met zijn nagels en ontstaat er een lelijke lus of een losse draad die naar buiten steekt...heel vervelend! Lussen terugsteken bank Gelukkig is in veel gevallen haaltjes in een bank weghalen eenvoudig door de losse draad of lus terug te steken door de stof. Ga je een lus terugsteken in een bank? Gebruik dan de Draaddoorhaler set voor overlock. Deze extra lang draad doorhaler kan iets verder van de lus onder de stof gestoken worden. Als je te dicht bij de lus "insteekt" dan komt het eind weer naar buiten bij het terug trekken van de lus. haal terug steken               Haal in kleding repareren Voorkomen: - was je kleding binnenste buiten - sluit ritsen en knopen voordat de kleding in de machine gaat. Vooral metalen ritsen maken gemakkelijk halen in truien en andere gebreide kleding. - kleding met pailletten o.i.d. dat kan haken: wassen in een waszakje  Let ook op in de kledingkast met di

Cadeau idee voor Drone liefhebbers

 Hallo lezers,


     

Vroeger had men een speelgoed vliegtuigje die je in je hand moest houden en zo laten vliegen. 

Tegenwoordig zijn er drones te koop in vele vormen die met een afstandsbediening bedient worden. Om zo'n drone op te laten stijgen heb je een vlakke ondergrond nodig.

Zo werd dit idee geboren. Ik heb een drone liefhebber in huis, het is echt een mannenspeeltje...

Wat heb je nodig:

  1. thermolam
  2. stevige katoenen stof of canvas
  3. snijmesje voor papier
  4. tijdelijke plakspray
  5. textielverf
  6. tamponeer kwast of stukje keukenpapier
  7. biaisband in een bijpassende kleur
  8. garen in een bijpassende kleur

Werkwijze:

Het is eigenlijk een heel simpel ding. Je knipt een cirkel van Thermolam. (Dat is een stevige soort volumevlies) van 45 cm doorsnee. Knip nu dezelfde cirkel van een stevige katoenen stof of een soort canvas. Eén voor de bovenkant en één voor de onderkant.Nu komt het leuke deel.

Ik heb op de computer een mooi lettertype opgezocht en afgedrukt op de maat die ik mooi vind.

De marges van de pagina heb ik zo klein mogelijk gezet en de pagina liggend op het beeld. Ik heb het lettertype Bahnschrift gebruikt op tekengrootte 200. Dat kan je niet selecteren in het pulldownmenu. Dit omzeil je door het cijfer te selecteren met de muis en dan 200 intoetsen en enter te drukken.

Meestal type ik eerst de tekst en dan selecteer ik dat, dan pas ik de grootte aan zodat het mooi uitkomt. 

Een A4 is 21 x 29,7 cm en dat is groot genoeg om midden in de cirkel te passen.

Ik plak de twee A4tjes aan elkaar vast. Dit wordt mijn sjabloon

zo ziet het eruit op het beeldscherm
Nu pak ik een snijmesje voor papier


Zoiets als dit bedoel ik dan. Je hebt ook een snijmatje nodig. Snij nu voorzichtig de letters uit het papier. Let op bij de O, de A en de D. Als je gewoon gaat snijden dan valt de binnenkant van de letter eruit. Dat voorkom je door een paar bruggetjes te maken. 

Op de foto kan je bij de O zien dat ik aan de bovenkant en onderkant twee kleine reepjes papier heb laten zitten zodat het sjabloon aan één stuk blijft. Als alle letters zijn uitgesneden pak ik mijn bus met tijdelijke plakspray. (Deze spray gebruik je ook bij machinaal borduren.)

Ik spuit nu het sjabloon aan de achterkant in met lijm en deze plaats ik in het midden op de stof van de bovencirkel. Ik heb het op het oog gedaan. Als je dat lastig vind, geef dan een middelpunt aan op de stof met een krijtje of een paar kruislings gezette spelden. Datzelfde doe je met het sjabloon. Als je deze twee tekens op elkaar plaatst dan zit je altijd goed!

Het sjabloon goed vastdrukken op de stof. Eventueel met een deegroller extra goed aandrukken.

Pak nu textielverf erbij en selecteer je kleur(en). Stempel de verf op de stof met een tamponeer kwast of gebruik een stukje keukenpapier. 

Nu kan het sjabloon van de stof afgehaald worden. Even geduld hebben totdat de verf is uitgehard, dat vind ik altijd het moeilijkste...

Nu spelden we de cirkels op elkaar, drie lagen, en stikken hem aan de rand door. Maak een handvat van een stukje band (ik heb biaisband dubbel gestikt) en speld dat vast aan de kant van de cirkel. Het handvat moet op de cirkel liggen. Neem nu biaisband en stik dit rondom aan de rand van de cirkel. Stik het biaisband eerst op de onderkant van de cirkel. Vouw het om naar boven en stik het daarna door. Vouw nu het handvat naar buiten en stik vast.


 

 

Leuk om zo te geven of voor een verjaardag...


Veel drone plezier!


Groetjes van Corry
Read it:             Beauty's Blog
Share it:            Facebook
Pin it:                Pinterest
Show it:            Instagram
Shop it:             Beautyvof.nl
 


Reacties

Populaire posts

Seraflex - fantastisch elastisch naaigaren - de test...

Nieuwe kleuren!  Vanaf nu zijn er 72 kleuren seraflex fantastisch elastisch  Je vindt alle kleuren in de shop: seraflex fantastisch elastisch

T-shirts maken als een Professional

T-shirts maken als een Professional Vind je kleding naaien ook zo leuk als wij? Dan wil je ook graag je eigen T-shirts maken... Dat kan, het is niet moeilijk! Hieronder leg ik uit hoe het werkt. Je hebt een paar dingen nodig: naaimachine polyester naaigaren, niet dikker dan dikte 100 stof: tricot of jersey naalden spelden rijggaren patroon voor een T-shirt Tricot of Jersey? Deze twee namen worden door elkaar gebruikt om gebreide stoffen aan te duiden. Jersey is een Engels woord voor fijne gebreide stof in rechts-links binding (1 recht- 1 averecht), ook wel Single Jersey genoemd. De naam komt van het Engelse eiland Jersey dat in het kanaal ligt tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, vlak voor de Franse kust. Tricot is een Frans woord voor machinaal vervaardigde fijne gebreide stof. Ook het kledingstuk dat gemaakt is van tricot wordt tricot genoemd. Voor zowel Jersey als Tricot geldt dat de grondstof (katoen, visc

Mijn favoriete plakdoek

Er zijn veel soorten plakvlieseline en plakdoek. Je ziet door de bomen het bos vaak niet meer, kiezen is niet altijd eenvoudig. In een ander blog gaan we dieper in op het kiezen van de juiste soort vlieseline en tussenvoering maar vandaag wil ik het hebben over mijn favoriete plakdoek: Soepele plakbare viscose plakdoek offwhite 150cm breed Nu ook in zwart! Soepele plakbare viscose plakdoek zwart 150cm breed Zo heb ik bijvoorbeeld mijn lange wintermantel gemaakt en geplakt met dit plakdoek. Omdat ik veel op de fiets zit en altijd een rok draag heb ik een lange wintermantel gemaakt die bijna tot op de grond reikt. Op de onderkant van de panden heb ik borduursels gemaakt. Heb eerst de panden beplakt met mijn favoriete plakdoek en daarna de borduursels erop gezet.  Het grote voordeel is dat hij 150cm breed is en dus dat je net zoveel meters kunt kopen als je stof, lekker makkelijk! Het doek is viscose met een beetje polyester, slechts zo'n 17% polyester dus voorna