Doorgaan naar hoofdcontent

Haak terugsteken in bank of kleding

 Hallo lezers, Heb je een mooi interieur of een nieuwe stoffen bank, blijft de kat haken met zijn nagels en ontstaat er een lelijke lus of een losse draad die naar buiten steekt...heel vervelend! Lussen terugsteken bank Gelukkig is in veel gevallen haaltjes in een bank weghalen eenvoudig door de losse draad of lus terug te steken door de stof. Ga je een lus terugsteken in een bank? Gebruik dan de Draaddoorhaler set voor overlock. Deze extra lang draad doorhaler kan iets verder van de lus onder de stof gestoken worden. Als je te dicht bij de lus "insteekt" dan komt het eind weer naar buiten bij het terug trekken van de lus. haal terug steken               Haal in kleding repareren Voorkomen: - was je kleding binnenste buiten - sluit ritsen en knopen voordat de kleding in de machine gaat. Vooral metalen ritsen maken gemakkelijk halen in truien en andere gebreide kleding. - kleding met pailletten o.i.d. dat kan haken: wassen in een waszakje  Let ook op in de kledingkast met di

Getest: Polycore Cotton, het nieuwe garen van Amann

 

Hallo lezers,

Sinds wij begonnen zijn met Beauty VoF, en dat is al weer dik 20 jaar geleden, zijn wij zeer tevreden over Amann garen!

Zo hebben ze nu een nieuwe soort: Polycore Cotton (Denim doc)

Wij kregen de informatie over dit product binnen en hebben meteen een aantal kleuren besteld om het uit te proberen.

Amann heeft dit garen iets dikker gemaakt dan gewoon naaigaren. Universeel naaigaren is dikte 100, dit is dikte 75. Het mooie van deze dikte is dat het gewoon op de naaimachine en spoel te gebruiken is zonder dat je hele dikke naalden of spoelhuizen voor dik garen nodig hebt!

De naam verraad al dat er katoen in dit garen zit, samen met polyester. De kern is van polyester en die is omsponnen met katoen. Eigenlijk kan je wel spreken van een goed huwelijk tussen deze twee grondstoffen.

Het mooie van katoen is dat het een matte finish en een natuurlijke basis heeft, het polyester gedeelte is sterker waardoor het garen niet zo snel breekt. 

Wat kan je ermee doen?

Spijkerstof

Polycore Cotton is ontwikkeld voor gebruik bij jeansstoffen. Maak een jeans jasje of broek en stik het door met dit garen. Zoals je op de foto ziet ligt het garen mooi op de stof.

De naad is doorgestikt met een warme goudbeige kleur en de zoom met een diepe donkerbruin.


Jeansstof doorgestikt met Polycore Cotton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorstikken

Polycore Cotton garen is perfect voor doorstikken van naden op allerlei soorten stoffen. Neem een mooie wollen, een middelzware katoen, een gemengde polykatoen voor overhemden of een klassieke pantalon stof en leef je uit!

Het is niet geschikt voor rekbare stoffen, want er zit totaal geen rek in dit garen. Wil je rekbare stof doorstikken dan adviseer ik om Seraflex naaigaren te gebruiken. Dit garen is heel rekbaar, dus uitermate geschikt voor jersey of stretchstoffen. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Locken

Een Overlock machine heeft plaats voor 4 klossen garen. Bij afwerken gebruik je 3 klossen. Eén klos op de naald, de andere twee komen vanaf de onderkant van de machine.


Van links naar rechts:

Plaats 1 = linker naald

Plaats 2 = rechter naald

Plaats 3 = bovenste grijper

Plaats 4 = onderste grijper


Ik kan me voorstellen dat het lastig te begrijpen is wat ik bedoel met de bovenste en onderste grijper.

Daarom heb ik deze foto gemaakt van de binnenkant van mijn overlock machine. Zoals je ziet is de machine nog lekker stoffig, ik heb hem niet schoongemaakt voor de foto...

De blauwe lijn is de bovenste, de rode lijn is de onderste grijper.

Ik heb in dit geval op de derde plaats van links de Polycore Cotton klos gezet. (bovenste grijper) Die maakt de lus steek aan de bovenkant van de stof en die zie je dus heel goed.

Op de andere twee plaatsen heb ik een lockgaren in een bijpassende kleur gezet. De kleur die je op de foto hieronder ziet is de Polycore Cotton in fris oranje.

 

ls je heel goed kijkt kan je bij het onderste lockrandje zien dat ik met de heldere rode Polycore Cotton kleur de locknaad op de donkere fleece heb gestikt.

Zo kan je mooie sierstiksels maken op bijvoorbeeld een fleece trui. Als je de steeklengte van de lockmachine wat korter zet dan komt de steek dichter bij elkaar en zie je de garenkleur nog beter! De steeklengte knop is de knop die meestal aan de zijkant van de machine zit met de cijfers erop. Let op dat je niet de knop neemt waar de N op staat, dat is het differentieel transport.

Differentieel transport is heel handig als je een stof wil aflocken die rek heeft. Als je aan het locken bent en de stof komt golvend onder de machine vandaan, dan betekent dat dat de machine de stof uitrekt onder het naaien. Zet in dat geval de differentieel transport op 'innemen'. Met een beetje tegelijk aan de knop draaien, je zult zien dat de stof nu platter blijft liggen na het locken. Net zo lang draaien tot het goed is...

Mocht het toch niet lukken om de stof mooi glad onder de machine uit te krijgen, zet de knop dan weer terug op N en leg Soluvliesband onder en boven de kant van de stof die je gaat locken. Zo transporteert het band en blijft de stof ertussen prachtig platliggen. (Ook handig als je geen differentieel transport op je lockmachine hebt)

Sierstiksels

In principe kan je alle siersteken gebruiken die op je machine zitten, maar ik moet eerlijk zeggen dat als de steek heel dicht op elkaar staat, dus de naald komt heel vaak over hetzelfde punt heen, dan wil de machine de draad nog weleens opeten of het garen of je naald knapt. Daarom heb ik een steek gekozen die wat eenvoudiger is, dan vind ik het resultaat mooier.

 


Borduren met de machine

Machinaal borduren kan ook heel goed met Polycore Cotton! Omdat het nu herfst is, heb ik herfstbladeren geborduurd, hiervan ga ik een mondkapje maken.

Ik heb een stiksteek gebruikt, want ik vind het wat luchtiger dan dichter geborduurde bladeren. Een mens wil nog wel adem kunnen halen tenslotte.

Deze drie vormen vind ik mooi dus die heb ik “gedigitaliseerd”. Met het computerprogramma dat ik bij mijn Embroidery machine heb kan ik allerlei afbeeldingen omzetten naar een bestand wat de machine herkent.

Als je dat niet hebt, geen nood! Er zijn genoeg patronen te koop op het wereld wijde web...

(Of download het patroon van de Herfstbladeren GRATIS bij je bestelling)

Ik heb wel de machine op een lagere snelheid laten borduren, want ik had er een naald in van dikte 75. Als je dan te snel gaat knapt het garen of de naald. Ik had ook een naald dikte 90 kunnen gebruiken, dan kan de machine sneller naaien. Als jou machine moeite heeft om het garen goed door te voeren (dat kan met allerlei soorten garen zijn) gebruik dan Thread Magic om het garen gladder te maken.

 

Je ziet niet de stof op de foto, maar het vlies dat ik heb gebruikt om de stof te stabiliseren. Deze soort heet Soluvlies. Het mooie van dit vlies is dat het oplost in water! Daarom gebruik ik ook een Aquastift, dat is een stift die een blauwe lijn tekent op de stof en die gaat ook uit de stof als je het in water legt. Perfecte combinatie lijkt me...


Dit patroon heb ik in mijn extra grote borduurraam gemaakt zodat ik beide delen van het mondkapje in één keer er uit kan knippen. Dat is te groot voor het normale borduurraam, daarom heb ik het aangepast voor kleinere borduurramen, dan kan er één deel van het mondkapje uit één borduursel.
Zo ziet het er dan uit:
herfstbladeren borduurpatroon

Borduren met de hand

Ook bij borduren met de hand gebruik ik deze twee materialen. Ik teken met de stift het patroon op het vlies. Het vlies is doorzichtig dus kan ik het patroon zo overnemen door het eronder te leggen. Dan rijg ik het vlies op de stof en begin met borduren.


 Zo ziet het er dan uit. Deze herder heb ik helemaal gevuld met garen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ook een deel vullen en een deel met lijnen borduren, verschillende steken gebruiken, enz. Dat is het leuke van zo'n afbeelding daar kan ik zelf bedenken wat ik wil doen. Is een leuke uitdaging!

Mondkapje gemaakt met Polycore Cotton

Zo maak je het herfstbladeren mondkapje zelf. Als stof heb ik de machinaal geborduurde stof gebruikt zoals hierboven is beschreven.

Je ziet het, Polycore cotton garen is heel veelzijdig. Je kan er bijna alles mee doen...

Heb je na het lezen van dit Blog nog vragen, dan horen wij graag van je!


Groeten van Corry!

P.S. Wil je gebruik maken van de aanbieding die wij nu hebben van de POLYCORE COTTON - denim doc? Klik op één van de links om van de aanbieding gebruik te maken. Geldig tot de kerstvakantie dus bestel snel.

Actie-ALLE-KLEUREN-Polycore-Cotton-garen:-50-klossen

Actie:-3-kits-Polycore-Cotton-garen 

Download het patroon van de herfstbladeren GRATIS bij je bestelling

 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Groeten van Het Beauty-Team:
Annette, Corry en Henny

Populaire posts

Seraflex - fantastisch elastisch naaigaren - de test...

Nieuwe kleuren!  Vanaf nu zijn er 72 kleuren seraflex fantastisch elastisch  Je vindt alle kleuren in de shop: seraflex fantastisch elastisch

T-shirts maken als een Professional

T-shirts maken als een Professional Vind je kleding naaien ook zo leuk als wij? Dan wil je ook graag je eigen T-shirts maken... Dat kan, het is niet moeilijk! Hieronder leg ik uit hoe het werkt. Je hebt een paar dingen nodig: naaimachine polyester naaigaren, niet dikker dan dikte 100 stof: tricot of jersey naalden spelden rijggaren patroon voor een T-shirt Tricot of Jersey? Deze twee namen worden door elkaar gebruikt om gebreide stoffen aan te duiden. Jersey is een Engels woord voor fijne gebreide stof in rechts-links binding (1 recht- 1 averecht), ook wel Single Jersey genoemd. De naam komt van het Engelse eiland Jersey dat in het kanaal ligt tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, vlak voor de Franse kust. Tricot is een Frans woord voor machinaal vervaardigde fijne gebreide stof. Ook het kledingstuk dat gemaakt is van tricot wordt tricot genoemd. Voor zowel Jersey als Tricot geldt dat de grondstof (katoen, visc

Mijn favoriete plakdoek

Er zijn veel soorten plakvlieseline en plakdoek. Je ziet door de bomen het bos vaak niet meer, kiezen is niet altijd eenvoudig. In een ander blog gaan we dieper in op het kiezen van de juiste soort vlieseline en tussenvoering maar vandaag wil ik het hebben over mijn favoriete plakdoek: Soepele plakbare viscose plakdoek offwhite 150cm breed Nu ook in zwart! Soepele plakbare viscose plakdoek zwart 150cm breed Zo heb ik bijvoorbeeld mijn lange wintermantel gemaakt en geplakt met dit plakdoek. Omdat ik veel op de fiets zit en altijd een rok draag heb ik een lange wintermantel gemaakt die bijna tot op de grond reikt. Op de onderkant van de panden heb ik borduursels gemaakt. Heb eerst de panden beplakt met mijn favoriete plakdoek en daarna de borduursels erop gezet.  Het grote voordeel is dat hij 150cm breed is en dus dat je net zoveel meters kunt kopen als je stof, lekker makkelijk! Het doek is viscose met een beetje polyester, slechts zo'n 17% polyester dus voorna