dinsdag 1 september 2020

Duurzame Dinsdag

 

Vandaag is het de eerste dinsdag in september, dat betekent:

Duurzame Dinsdag!

Allerlei duurzame ideeën en initiatieven krijgen een podium in Den Haag. Wil je meer weten over duurzame dinsdag, klik hier.

Tegenwoordig is duurzaamheid, circulaire economie en milieu een belangrijk onderdeel van ondernemen. Wij haken hierop in, door te vertellen wat wij doen.

Dit doen wij:Wij recyclen zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal, leveren ons afval natuurlijk gescheiden in en gebruiken zo weinig mogelijk papier, inkt enz.


Orderpicken gaat bij ons digitaal.

Wij drukken je bestelling niet meer af maar gebruiken een tablet om de gewenste artikelen bijeen te pakken.

Ons inpakpapier is 100% natuurlijk en bio afbreekbaar, het is een laag papier versterkt met houtvezels.

Veel van onze artikelen hebben geen plastic eromheen, onze ritsen zijn bijvoorbeeld onverpakt.


En voor degene die daar prijs op stelt verkopen wij producten die passen bij duurzaam kleding maken.

Producten:

Vlieseline heeft een paar soorten die geheel van gerecycled polyester zijn en een aantal die gedeeltelijk van gerecycled polyester gemaakt zijn.
De F220 en H310 zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. F220 leveren we per meter, H310 alleen per rol.


Herken duurzame producten gemakkelijk

aan het duurzaamheids-blaadje


De soorten Vlieseline met percentage:


F220 / H310 - 100% R-PES
 

P120 / P140 / P250 - 80% R-PES
 

M12 / S13 - 65% R-PES 

G405 / LE420 - 35% R-PES

H180 - 15% R-PES

R80 / 200 – 100% R-PESTwee nieuwe soorten duurzame volumevlies:


R80 en R200


Deze twee Volumevliezen zijn gemaakt van 100% gerecyclede polyester vezels! Ze hebben dan ook het keurmerk OEKO-TEX 100, klasse 1.


Je gebruikt ze voor kleding en jassen, maar ook voor wandkleden en patchwork/quilt projecten. Ze zijn licht en hebben een hoog volume, zijn bijzonder zacht en soepel, hebben een zeer goede thermische isolatie en zijn ademend. Het gewicht van de R80 is 80 grams per m2 en de R200 is 200 grams per m2. Zelfs zijn ze wasbaar op 40 graden en je kan ze laten stomen met verschillende oplosmiddelen, waaronder Perchloorethyleen.

 

Meer weten over volumevlies soorten? Lees ons blogartikel!


Klik hier voor de pagina van vlieseline: Vlieseline, sustainability


De tussenvoeringen die wij hebben (naast Vlieseline) worden in Nederland geproduceerd met 50% Nederlandse Wind energie en er wordt een gedeelte gerecyclede katoenen vezels gebruikt. Het spreekt voor zich dat deze leverancier zich houdt aan alle richtlijnen die de regering heeft opgesteld wat betreft afvalwater, bescherming van de bodem, geluidsoverlast en energiebesparing.

Vlieseline en tussenvoering van natuurlijke grondstoffen is natuurlijk ook een goede optie.

Onze tussenvoering leverancier en garen leveranciers hebben ook het Oeko-tex certificaat.Wil je meer weten over keurmerken, kijk dan op keurmerkenwijzer.nlAmann Group Mettlers top seller: seralon universeel naaigaren is ook gedeeltelijk van gerecycled polyester. Iedereen doet zijn deel.Nog niet alle bedrijven hebben informatie over de duurzaamheid van hun producten. Wij zijn druk bezig om alle beschikbare informatie te verzamelen en zullen het dan bijvoegen op de pagina Duurzaamheid in onze ShopBlijf op de hoogte en geef je op voor de nieuwsbrief!Bedankt voor het lezen van dit stukje over duurzaamheid...

Groeten van CorryGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Groeten van Het Beauty-Team:
Annette, Corry en Henny

Rekbare stoffen

  Rekbare stoffen Vandaag gaan we het hebben over rekbare en stretch stoffen. Er zijn eigenlijk maar twee categorieën: gebreide stoffen e...