Doorgaan naar hoofdcontent

Haak terugsteken in bank of kleding

 Hallo lezers, Heb je een mooi interieur of een nieuwe stoffen bank, blijft de kat haken met zijn nagels en ontstaat er een lelijke lus of een losse draad die naar buiten steekt...heel vervelend! Lussen terugsteken bank Gelukkig is in veel gevallen haaltjes in een bank weghalen eenvoudig door de losse draad of lus terug te steken door de stof. Ga je een lus terugsteken in een bank? Gebruik dan de Draaddoorhaler set voor overlock. Deze extra lang draad doorhaler kan iets verder van de lus onder de stof gestoken worden. Als je te dicht bij de lus "insteekt" dan komt het eind weer naar buiten bij het terug trekken van de lus. haal terug steken               Haal in kleding repareren Voorkomen: - was je kleding binnenste buiten - sluit ritsen en knopen voordat de kleding in de machine gaat. Vooral metalen ritsen maken gemakkelijk halen in truien en andere gebreide kleding. - kleding met pailletten o.i.d. dat kan haken: wassen in een waszakje  Let ook op in de kledingkast met di

Het nieuwe Style-Vil Fix uitgeprobeerd

Vakantie geboekt, kleding repareren,

Glamping tas maken!

vakantie

Wij hebben net onze vakantie geboekt en ik bedacht me dat ik een paar kledingstukken heb liggen die nog gerepareerd moeten worden. Die wil ik natuurlijk net meenemen op vakantie, gaat mij altijd zo.

Ik de naaimachine aangezet en ben bezig met het vervangen van een rits toen ik mij plots bedacht dat ik geen goede toilettas meer heb.

Na veel zoeken online, heb ik besloten zelf een toilettas te maken. Alle tassen die ik heb gezien zijn of te groot of te klein. Velen vind ik ook niet mooi, dus dan maar zelf aan de slag! Is eigenlijk nog wel zo leuk, zo heb je een unieke toilettas die niemand anders heeft.


Het nieuwe Style-Vil FIX

Nu wil het toeval dat wij net een nieuw artikel in het assortiment hebben opgenomen: STYLE-VIL FIX. De perfecte gelegenheid om het te testen. (Goedgekeurd...)


Style-Vil bestaat al een paar jaar. Dit is de originele versie, dus zonder plak.

Het is een stevig schuimvlies van 5mm dik met een afdeklaag aan beide zijden. Gebruik Style-vil voor een shopper, handtas, Ipad hoes, brillenkoker, telefoonhoesje, schoudervullingen, handvaten van tassen, petten, hoeden en dergelijke.
Het is 72cm breed en offwhite / crème van kleur.
Tip: Knip de naadtoeslag weg na het naaien om de randen dun te houden.

De samenstelling is 53% PES en 47% PU en het gewicht 220 gram per m2.


Het nieuwe Style-Vil FIX is hetzelfde als de originele, maar dan met een plaklaag aan één kant. Dat geeft na het verwerken nog wat extra stabiliteit. In het geval van de Glampingtas zou ik het op de binnenstof plakken denk ik, want daar komt al het gewicht van de toiletartikelen aan te hangen...

Het Style-Vil FIX gemaakt van synthetisch materiaal met hoge slijtvastheid. De samenstelling is 53% PES en 47% PU en het gewicht 235 gram per m2.

 


Het ontwerp


Dan begint de volgende fase, het ontwerpen van de tas. Ik neem een potlood ter hand en begin te tekenen. Een overgebleven stukje patroonpapier is een goed kladblaadje. Hoe groot maak ik de tas, hoe lang moeten de handvatten worden, wat gebruik ik ter versteviging, hoe lang kan mijn rits zijn, enzovoort. Dat soort dingen bedenk ik mij als ik aan het tekenen ben. Het eerste ontwerp ziet er zo uit:


Het ontwerp van de Glamping tas

Zo'n eerste ontwerp is bij mij geen vastgesteld feit, ik heb dan ook bij het uittekenen een aantal aanpassingen gemaakt. Dit is zeg maar een ruwe schets.


Dan ga ik het patroon maken op het juiste formaat. Alle onderdelen apart.

Als ik alles voor me heb liggen op de tafel ga ik op zoek naar een geschikte buitenstof en binnenstof, check ik of de lengte van mijn rits uitkomt, of ik garen in de goede kleur heb, etcetera.


Materialen klaarleggen


Ik kijk in onze voorraad wat ik kan gebruiken en neem dat dan mee naar huis. Ik realiseer mij dat ik het wat dat betreft heel makkelijk heb! Heb je een rits nodig of een klosje garen wat bij je stof past of je wilt graag Style-Vil fix uitproberen, kijk dan in onze shop daar vind je alles wat je nodig hebt. Vind je het lastig om het garen in de juiste kleur te kiezen, stuur dan een staaltje stof op en wij zoeken de goede kleur er voor je bij.


Gebruikte materialen voor de Glamping tasDeze materialen heb ik gebruikt:


 • Style Vil Fix (van Vlieseline)

 • Vlieseline G700 wit

 • 1 rits voor binnenvak, kunststoffen niet deelbare broek of kussenrits

 • 1 rits voor buitenkant, kunststoffen deelbare rits met spiraaltand

 • Naaigaren universeel Amann Seralon 200 meter

 • Eventueel siergaren voor een mooi doorgestikt effect.

 • Klittenband

 • Rest stukje elastiek van 1 of 2 cm breed

 • Stof voor de buitenkant

 • Stof voor de binnenkant

 • Hang ornament, kan een sleutelhanger zijn o.i.d.


  Vind het patroon van de tas in de bijlage van dit product


Het resultaat:


Reacties

Populaire posts

Seraflex - fantastisch elastisch naaigaren - de test...

Nieuwe kleuren!  Vanaf nu zijn er 72 kleuren seraflex fantastisch elastisch  Je vindt alle kleuren in de shop: seraflex fantastisch elastisch

T-shirts maken als een Professional

T-shirts maken als een Professional Vind je kleding naaien ook zo leuk als wij? Dan wil je ook graag je eigen T-shirts maken... Dat kan, het is niet moeilijk! Hieronder leg ik uit hoe het werkt. Je hebt een paar dingen nodig: naaimachine polyester naaigaren, niet dikker dan dikte 100 stof: tricot of jersey naalden spelden rijggaren patroon voor een T-shirt Tricot of Jersey? Deze twee namen worden door elkaar gebruikt om gebreide stoffen aan te duiden. Jersey is een Engels woord voor fijne gebreide stof in rechts-links binding (1 recht- 1 averecht), ook wel Single Jersey genoemd. De naam komt van het Engelse eiland Jersey dat in het kanaal ligt tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, vlak voor de Franse kust. Tricot is een Frans woord voor machinaal vervaardigde fijne gebreide stof. Ook het kledingstuk dat gemaakt is van tricot wordt tricot genoemd. Voor zowel Jersey als Tricot geldt dat de grondstof (katoen, visc

Mijn favoriete plakdoek

Er zijn veel soorten plakvlieseline en plakdoek. Je ziet door de bomen het bos vaak niet meer, kiezen is niet altijd eenvoudig. In een ander blog gaan we dieper in op het kiezen van de juiste soort vlieseline en tussenvoering maar vandaag wil ik het hebben over mijn favoriete plakdoek: Soepele plakbare viscose plakdoek offwhite 150cm breed Nu ook in zwart! Soepele plakbare viscose plakdoek zwart 150cm breed Zo heb ik bijvoorbeeld mijn lange wintermantel gemaakt en geplakt met dit plakdoek. Omdat ik veel op de fiets zit en altijd een rok draag heb ik een lange wintermantel gemaakt die bijna tot op de grond reikt. Op de onderkant van de panden heb ik borduursels gemaakt. Heb eerst de panden beplakt met mijn favoriete plakdoek en daarna de borduursels erop gezet.  Het grote voordeel is dat hij 150cm breed is en dus dat je net zoveel meters kunt kopen als je stof, lekker makkelijk! Het doek is viscose met een beetje polyester, slechts zo'n 17% polyester dus voorna