woensdag 10 juni 2020

Het nieuwe Style-Vil Fix uitgeprobeerd

Vakantie geboekt, kleding repareren,

Glamping tas maken!

vakantie

Wij hebben net onze vakantie geboekt en ik bedacht me dat ik een paar kledingstukken heb liggen die nog gerepareerd moeten worden. Die wil ik natuurlijk net meenemen op vakantie, gaat mij altijd zo.

Ik de naaimachine aangezet en ben bezig met het vervangen van een rits toen ik mij plots bedacht dat ik geen goede toilettas meer heb.

Na veel zoeken online, heb ik besloten zelf een toilettas te maken. Alle tassen die ik heb gezien zijn of te groot of te klein. Velen vind ik ook niet mooi, dus dan maar zelf aan de slag! Is eigenlijk nog wel zo leuk, zo heb je een unieke toilettas die niemand anders heeft.


Het nieuwe Style-Vil FIX

Nu wil het toeval dat wij net een nieuw artikel in het assortiment hebben opgenomen: STYLE-VIL FIX. De perfecte gelegenheid om het te testen. (Goedgekeurd...)


Style-Vil bestaat al een paar jaar. Dit is de originele versie, dus zonder plak.

Het is een stevig schuimvlies van 5mm dik met een afdeklaag aan beide zijden. Gebruik Style-vil voor een shopper, handtas, Ipad hoes, brillenkoker, telefoonhoesje, schoudervullingen, handvaten van tassen, petten, hoeden en dergelijke.
Het is 72cm breed en offwhite / crème van kleur.
Tip: Knip de naadtoeslag weg na het naaien om de randen dun te houden.

De samenstelling is 53% PES en 47% PU en het gewicht 220 gram per m2.


Het nieuwe Style-Vil FIX is hetzelfde als de originele, maar dan met een plaklaag aan één kant. Dat geeft na het verwerken nog wat extra stabiliteit. In het geval van de Glampingtas zou ik het op de binnenstof plakken denk ik, want daar komt al het gewicht van de toiletartikelen aan te hangen...

Het Style-Vil FIX gemaakt van synthetisch materiaal met hoge slijtvastheid. De samenstelling is 53% PES en 47% PU en het gewicht 235 gram per m2.


Het ontwerp


Dan begint de volgende fase, het ontwerpen van de tas. Ik neem een potlood ter hand en begin te tekenen. Een overgebleven stukje patroonpapier is een goed kladblaadje. Hoe groot maak ik de tas, hoe lang moeten de handvatten worden, wat gebruik ik ter versteviging, hoe lang kan mijn rits zijn, enzovoort. Dat soort dingen bedenk ik mij als ik aan het tekenen ben. Het eerste ontwerp ziet er zo uit:


Het ontwerp van de Glamping tas

Zo'n eerste ontwerp is bij mij geen vastgesteld feit, ik heb dan ook bij het uittekenen een aantal aanpassingen gemaakt. Dit is zeg maar een ruwe schets.


Dan ga ik het patroon maken op het juiste formaat. Alle onderdelen apart.

Als ik alles voor me heb liggen op de tafel ga ik op zoek naar een geschikte buitenstof en binnenstof, check ik of de lengte van mijn rits uitkomt, of ik garen in de goede kleur heb, etcetera.


Materialen klaarleggen


Ik kijk in onze voorraad wat ik kan gebruiken en neem dat dan mee naar huis. Ik realiseer mij dat ik het wat dat betreft heel makkelijk heb! Heb je een rits nodig of een klosje garen wat bij je stof past of je wilt graag Style-Vil fix uitproberen, kijk dan in onze shop daar vind je alles wat je nodig hebt. Vind je het lastig om het garen in de juiste kleur te kiezen, stuur dan een staaltje stof op en wij zoeken de goede kleur er voor je bij.


Gebruikte materialen voor de Glamping tasDeze materialen heb ik gebruikt:


 • Style Vil Fix (van Vlieseline)

 • Vlieseline G700 wit

 • 1 rits voor binnenvak, kunststoffen niet deelbare broek of kussenrits

 • 1 rits voor buitenkant, kunststoffen deelbare rits met spiraaltand

 • Naaigaren universeel Amann Seralon 200 meter

 • Eventueel siergaren voor een mooi doorgestikt effect.

 • Klittenband

 • Rest stukje elastiek van 1 of 2 cm breed

 • Stof voor de buitenkant

 • Stof voor de binnenkant

 • Hang ornament, kan een sleutelhanger zijn o.i.d.


  Vind het patroon van de tas in de bijlage van dit product


Het resultaat:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Groeten van Het Beauty-Team:
Annette, Corry en Henny

Rekbare stoffen

  Rekbare stoffen Vandaag gaan we het hebben over rekbare en stretch stoffen. Er zijn eigenlijk maar twee categorieën: gebreide stoffen e...