woensdag 11 maart 2020

Week van de lentekriebels

Week van de lentekriebels

                                 16 t/m 22 maart 2020


Tijd voor de voorjaars-schoonmaak

De lente is in aantocht en dus krijgen we weer de kriebels om het huis te luchten, de matten te kloppen, ramen zemen en lekker het atelier op te ruimen!

Strijkbout reinigen

Zo begin ik altijd met het schoonmaken van de zool van de bout. Daar hopen zich plakresten en meer zooi op wat stroefheid veroorzaakt en dan strijkt en perst hij niet lekker meer.
Strijkboutreiniger: boutschoonIk neem dan de boutschoon strijkboutreiniger én een oude handdoek.


Handdoek op de plank dubbel om de rommel van de reiniger tegen te houden. Als je zeker weten wilt dat het er niet door lekt leg er dan een plastic zak onder.
De bout staat dan aan en ik leg hem op zijn kant op de handdoek. Kan ook op zijn “kont” maar de mijne heeft daar een stoomleiding dus dan valt ie om...
Met de strijkboutreiniger over de zool wrijven tot het gaat smelten, af en toe aan de handdoek afvegen en doorgaan tot alle zooi is verdwenen. De handdoek gaat in de prullenbak...


Mijn bout is een persbout met gaatjes aan de punt van de zool dus is het redelijk makkelijk om de gaatjes open te houden. Stoom hem wel goed na om zeker te zijn dat er geen strijkboutreiniger in de gaatjes achtergebleven is want dat kan vlekken veroorzaken...
Doe dat graag met de deur of raam open want lekker ruikt het zeker niet!


Strijkbout reinigen met strijkbout reiniger boutschoon
Voor het schoonmaken
Strijkbout reinigen met strijkboutreiniger: boutschoon
Strijkboutzool na het reinigen, mooi schoon!

 Naaimachines

Vervolgens is het tijd voor de naaimachine, overlock, coverlock etc.
Met de kwast door het spoelhuisgedeelte en waar je maar meer bij kunt en dan de rest even afstoffen.
Vervang je naald als die er al een hele poos in zit, een beetje naaimachineolie op de juiste punten (de bewegende delen) en ook je machines zijn weer klaar voor de lente!

Naaimachineolie in flesje met doseertuit
Naaimachineolie in flesje met doseertuit


Je andere gereedschap

Maak je scharen en liniaals schoon met een beetje wasbenzine, leeg je krijtslijper en spoel hem even schoon onder de kraan.
Neem je tafels af en gooi de prullenbakken leeg.Rokmeter / rokkenspuit:

Krijtpoeder dat in een rokmeter zit wil onder invloed van vocht gaan klonteren en dan doet de rokkenspuit het niet meer zo mooi.
Even checken dus als we toch met de voorjaars-schoonmaak bezig zijn!
Doet ie het niet meer, gooi dan het krijtpoeder weg en blaas even met de blaasbalg zonder poeder de rokmeter schoon. Nieuwe poeder erin en ook die kan weer een jaartje vooruit.

Krijtpoeder voor rokkenspuit en krijtwiel chaco liner
Krijtpoeder in verschillende kleurenTip:

Wil je voor de witte kleding van de zomer een iets donkerdere kleur krijt, meng dan het wit met een beetje blauwe poeder, zo krijg je lichtblauw poeder wat gemakkelijker uit de kleding te krijgen als een hele blauwe.
Geel en rood kan ook maar over het algemeen is blauw makkelijker te verwijderen...


En ben je toch met het krijtpoeder bezig vul dan meteen je krijtwiel chaco liner bij...


Krijtwiel chaco liner met navulling in verschillende kleuren krijt
Krijtwiel: Chaco liners met navullingskrijtLaatste klusje

Opruimen van de restjes stof en vlieseline, bandjes, drukkers en alles wat je op je tafel hebt laten liggen, ja dat gebeurt ons allemaal... ;-)
En als je het toch allemaal nagaat kun je meteen een boodschappenlijstje maken met de dingen die bijna of helemaal op zijn!


Vul deze week nog je vlieseline voorraad aan en krijg een gratis strijkboutreiniger en zakje krijtpoeder wit bij je bestelling. 

Deze week is 16 maart t/m 22 maart, bestel op 1 van deze dagen en wij doen het bij je bestelling...Hier vind je al onze vlieselines en meer: Shop vlieseline bij Beauty VoF
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Groeten van Het Beauty-Team:
Annette, Corry en Henny

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Crushen met soluvlies

Crushen met soluvlies Crushen een leuke techniek voor kussens, etuis, tassen en zeker ook voor mode. Maar dat bewaren we voor een ...